Леклер оставио Мерцедес иза себе и освојио Монцу

Агенције
Леклер оставио Мерцедес иза себе и освојио Монцу

Монца - Возач Ферарија Шарл Леклер из Монака остварио је другу побједу заредом у сезони освојивши трку за Велику награду Италије пошто је 53 круга на чувеној стази у Монци превезао за 1.15:26,665 часова.

Леклер је први пут стигао до побједе на овој стази, те тријумфовао други пут заредом пошто је прошле недјеље био најбржи у Белгији Монегашанин је обрадовао власнике Ферарија, који су на “домаћој” трци у Монци обиљежавали 60 година на свјетском шампионату.

Иза њега су се пласирали возачи Мерцедеса, Финац Валтери Ботас и Британац Луис Хамилтон. Возачи Реноа Данијел Рикардо и Нико Хулкенберг заузели су четврто и пето место, а шести је био Александар Албон из Ред Була. Возач Рејсинг Поинта Серхио Перес заузео је седмо место, Макс Вестапен из Ред Була осмо, девети је био Антонио Ђовинаци из Алфа Ромеа, а 10. место заузео је Ландо Норис из Мекларена.

Ферстапен и Себастијан Фетел су заказали, па је Макс завршио на осмој позицији, док је Фетел остао без бодова и на крају био 14.

Трку је обиљежила грешка Фетела у шестом кругу, који је ударио Карлоса Саинца у шестом кругу и тако себе избацио из трке и борбе за неку од водећих позиција. Нијемац је због тог потеза, због којег га је Саинц назвао “идиотом”, добио казну од чак десет секунди.

Леклер је током цијеле трке диктирао темпо и био на челу, а једно вријеме га је нападао Хамилтон, који није успио да направи кључни притисак.

Хамилтонову “улогу” преузео је Ботас, његов клупски колега, који је при крају трке опасно угрозио Леклерову прву позицију, али је направио неколико грешака којима је остао без првог потенцијалног преузимања првог мјеста.

Наредна трка у шампионату на програму је 22. септембра за Велику награду Сингапура.

 

Генерални пласман

Возачи

1. Хамилтон    284 бода
2. Ботас 221
3. Ферстапен 185
4. Леклер 182
5. Фетел 159...

Конструктори

1. Мерцедес 505 бод
2. Ферари 351
3. Ред Бул 256
4. Мекларен 83
5. Рено 65...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана