Лејвер: Само храбро Новаче, изазов се наставља

ГС
Foto: Агенције

Легендарни аустралијски тенисер Род Лејвер, који је остао једини власник календарског слема у Опен ери, послао је поруку подршку Новаку Ђоковићу након пораза у финалу УС Опена.

- Сјајни Данил Медведев, зауставио си једног од највећих свих времена. Освојити први Грен Слем турнир је увијек посебно, али урадити то против шампиона као што је Новак Ђоковић је још вриједније. Само храбро Новаче, изазов се наставља. Најбоље жеље - написао је Лејвер на друштвеним мрежама,преноси РТРС.

Некадашњи тренер најбољег тенисера свијета, Нијемац Борис Бекер сматра да је Србин поражен у финалу УС Опена због менталног притиска.

- Заслужена побједа Медведева, био је најбољи и најконстантнији играч у двије недјеље на УС Опену, изгубио је само један сет. Новак није био ментално спреман, није контролисао емоције. Желио је да испише историју, да постане најуспјешнији гренд слем играч свих времена -  изјавио је Бекер за Јуроспорт и додао је да ће Рус освојити још грен слем титула и да је најспремнији у младој генерацији.

Новаков пораз тешко је поднијела и пољска тенисерка Ига Швојнтек.

- Не, не плачем, не плачем - написала је Швојнтек на Твитеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана