Легендарни шпански голман Икер Касиљас званично завршио каријеру

ГС
Легендарни шпански голман Икер Касиљас званично завршио каријеру

Легендарни шпански голман Икер Касиљас данас је и службено завршио фудбалску каријеру коју је почео далеке 1999. године.

Тридесетдеветогодишњи Касиљас посљедњи пут је играо фудбал у априлу 2019. године за Порто, а 1. маја исте године је доживио инфаркт.

Већ у јулу се вратио на тренинге, но није играо за поругалску екипу, иако је био на списку играча за првенство.

Из Порта су 18. фебруара ове године поручили како је Касиљас завршио каријеру, но славни ногометаш то није потврдио до данас када је на Твитеру објавио своју одлуку.

Касиљас је већи дио каријере провео у Реал Мадриду за који је бранио 725 пута и други је на вјечној листи иза Раула, а од 2015. године је на голу Порта стајао 156 пута.

Био је рекордер репрезентације Шпаније са 167 наступа док га недавно није престигао Сергио Рамос.

У каријери је освојио све што се могло освојити и на клупском и на репрезентативном нивоу.

Осовјио је укупно 24 трофеја, од чега пет титула првака Шпаније и три титуле побједника Лиге првака те Свјетско првенство и два Европска првенства с Црвеном фуријом.

Шпански фудбалски гигант Реал Мадрид огласио се емотивним  саопштењем након што је легендарни голман Икер Касиљас објавио да завршава играчку каријеру.

Један од најбољих чувара мреже свих времена провео је 25 година на "Сантјаго Бернабеуу", укључујући и млађе категорије, док је за први тим одиграо 725 утакмица, по чему је други у историји, само 16 утакмица мање од Раула Гонзалеса.

"После објаве Икера Касиљаса да завршава играчку каријеру, Реал Мадрид жели да изрази поштовање, дивљење и наклоност према једној од највећих легенди нашег клуба и светског фудбала", наводи се у саопштењу Реала објављеном на клупском сајту.

Касиљас је са Реалом освојио је 19 трофеја, укључујући три Лиге шампиона, пет титула у Шпанији и три клупске титуле првака света.

"Данас се опрашта један од најважнијих фудбалера у нашој 118 година дугој историји, играч кога сви волимо и поштујемо, голман који је својим узорним понашањем на терену и ван њега постао легенда Реала", наводе Мадриђани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана