Куваља у посјети Русији: Руси спремни да помогну развоју нашег спорта

Душан Репија
Куваља у посјети Русији
Foto: ГС | Куваља у посјети Русији

МОСКВА - Директор Бициклистичког савеза Републике Српске Владимир Куваља данас је почео шестодневну посјету Русији, а први састанак имао је у Москви са предсједником Бициклистичке федерације Русије Вјачеславом Екимовим и амбасадором БиХ у Русији Жељком Самарџијом.

Куваља је нагласио да су разговарали о јачању бициклистичких веза Српске и Русије, те конкретним заједничким пројектима двије земље

- Сигуран сам да ћемо унаприједити наш бициклизам партнерством са таквом бициклистичком нацијом и легендом каква је Екимов. Добили смо подршку и амбасадора БиХ, тако да ћемо у што краћем року почети реализацију. Разговарали смо и о сарадњи у осталим спортским гранама и са задовољством могу да кажем да су Руси спремни да помогну развоју нашег спорта - рекао је Куваља. 

- Изненађен сам колико су упознати са мојим ставовима о једнакости свих спортиста свијета. Добро знам кроз шта су пролазили наши спортисти који су прије тридесетак година испаштали ни криви ни дужни, а сада се то дешава великој спортској нацији каква је Русија. Сложили смо се да спорт и политика треба да буду на супротним половима и да свијет чини велику неправду руским спортистима и репрезентацијама оје су суспендоване са готово свих такмичења - рекао је Куваља. 
 

 

 

Он је у највећу земљу свијета отпутовао на специјални позив организатора десетог Међународног спортског форума који сутра почиње у Кемерову. 

Куваља ће бити учесник панела којем ће присуствовати сви предсједници спортских савеза Русије, а најављен је и долазак првог човјека Русије Владимира Путина.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана