Кукоч: Кућа славних? Нема више смисла говорити о тој теми

Танјуг
Кукоч: Кућа славних? Нема више смисла говорити о тој теми

ЗАГРЕБ - Бивши кошаркашки репрезентативац Југославије и Хрватске Тони Кукоч изјавио је да не зна да ли ће икада ући у Кућу славни у Спригфилду и да о тој теми нема више смисла говорити.

Кукоч је по трећи пут заредом, а укупно осми, био номинован за улазак у кошарашку Кућу славних, али није изабран ни у класи 2020.

"Искрено, мени много више значи што сам играо уз Мајкла Џордана и освајао НБА титуле. На улазак у Кућу славних немам никакав утицај. Треба питати људе који о томе одлучују, а ја бих стварно волео да знам који су то људи. Наводно се не зна ко су они јер нису јавно представљени. Хоћу ли ја икада ући у Кућу славних или нећу, заиста не знам. Да ли бих волео? Наравно да бих! Ето, прошла је још једна година, али ништа се није догодило...", рекао је Кукоч за хрватски "тпортал".

Кукоч је у каријери освојио злато на СП 1990. године у Аргентини, а у колекцији има и два олимпијска сребра (1988,1992), једну свјетску бронзу (1994) и два европска злата (1989, 1991).

Три пута био је шампион Европе са сплитском Југопластиком (1989, 1990. и 1991), док је са Чикаго Булсима три пута освајао шампионски прстен НБА лиге (1996, 1997. и 1998).

"Уосталом, што ја има о себи да говорим? Али, ако моји бивши тренери, бивши саиграци и кошаркашки струцњаци говоре како спадам међу најбоља 3-4 европска играча свих времена, о чему онда причамо? Можда сви они не знају шта причају? Ма нема више смисла говорити о тој теми ... Знаш да би радије потрошио ту енергију да одиграм партију голфа на терену са 18 рупа", закључио је Кукоч. П

рослављени српски тренер Светислав Пешић, који је оставио дубок траг у Кукочевој каријери, са којим је био кадетски (1985) и јуниорски (1986) првак Европе, као и омладински шампион света (1987) на чувеном првенству у Бормију, рекао је Тањугу да му је тешко да повјерује да један од најбољих играча у историји кошарке још није примљен у Кући славних.

"Мислим да данас не постоји ниједан љубитељ кошарке, а да не воли Тонија Кукоча. Једноставно, њега не можеш да не волиш. Не само због оног што је он дао светској кошарци, већ и због тога каква је особа. Ово није само моје мишљење, него и свих тренера који су га тренирали, али оних који никада нису радили са њим, као и играча који су играли и оних који никада нису били његови саиграчи. Ја не знам да ли је то смешно или жалосно. Очигледно је да живимо у свету где све треба да се излобира, а Кукоч није у том свету", рекао је Пешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана