“Краљ” одбија да се преда

Г.С.
“Краљ” одбија да се преда

ЛОНДОН - Фудбалери Челзија и Реала вечерас ће спустити завјесу на полуфиналне окршаје Лиге шампиона (21 час). “Плавци” су у предности, како због ремија 1:1 у Мадриду, тако и због чињенице да играју на свом терену. Но, “краљ” одбија да се преда.

“Плавци” су од доласка Томаса Тухела неки други тим. Одбрана је постала готово непробојна, напад још није убитачан, али обавља посао. Ова трансформација помогла је екипи да се позиционира међу четири најбоље Премијер лиге, али и да стигне надомак пласмана у завршницу елитног такмичења.

Лондонски састав није случајно стигао до ове фазе. Чињеница да је у осмини финала елиминисао Атлетико, при том не примивши гол, јасно показује дефанзивне квалитете Тухелове чете. Потом је оружје положио и Порто, прилично рутински.

А “плавци” и те како могу да жале што су се из Шпаније вратили само за ремијем у коферима. Јер, у првих пола часа игре су очитали лекцију Реалу, водили 1:0 и пропустили више прилика да увећају капитал. На крају домаћин се вратио у живот и наговијестио да је пред нама узбудљив реванш.

- Да нам је неко понудио 1:1 у Мадриду прихватили бисмо. Игра из првог меча охрабрује. Имамо много самопоуздања пред другу битку, али овај окршај је све само не одлучен - опрезан је Кристијан Пулишић.

Реал је, с друге стране, на Острво стигао са много брига, али и једном сјајном вијешћу - капитен Серхио Рамос је почео да тренира и конкурисаће за велики окршај. Уз то, Марсело је од мадридских власти добио дозволу да одступи из изборне комисије и отпутује са екипом, док је у игри и Феде Валверде, након што је добио негативан налаз на вирус корона.

- Још смо живи. И не предајемо се. План је јасан, да побиједимо у Лондону и изборимо финале - нагласио је Зинедин Зидан.

Он ће имати значајних проблема у вези са састављањем тима ако се зна да су одраније ван строја Данијел Карвахал и Лукас Васкез, док је и више него вјероватно да ће меч пропустити и Рафаел Варан. Упркос томе Зизу је оптимиста.

Фактор Рамос

Чињеница да се Серхио Рамос вратио тренинзима обрадовала је фанове Реал Мадрида. Познато је колики је утицај капитена на тим па чак и уколико није спреман за свих 90 минута. Рамос је давао неке важне голове за “краљеве”, истински је лидер на терену и биће од велике помоћи екипи пред изазован острвски испит.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана