Крајиновић прошао, Ђере испао

Срна
Крајиновић прошао, Ђере испао

Једини од српских тенисера који се домогао другог кола Мастерса у Монте Карлу је Филип Крајиновић, коме је меч због повреде предао Николос Басилашвили, док је након Миомира Кецмановића и Душана Лајовића, турнир завршен и за Ласла Ђереа.

Крајиновић је на терену провео само 36 минута, када је Басилашвили одлучио да се повуче.

Грузијски тенисер је и дошао ровит у Кнежевину, тако да ово и није неко изненађење.Покушао је да игра, дао све од себе, али је повреда била јача.

Први сет је припао српском тенисеру са 6:1, а иначе је ривалу на свој сервис препустио свега три поена.

По завршетку првог сета, Басилашвили је затражио медицински тајм-аут, међутим ни то му није помогло, јер је само два гема у другом сету издржао на терену и предао Крајиновићу.

Србин ће у другом колу играти против Хуана Игнасија Лондера из Аргентине, који је велики срећник. Прво је изгубио у финалу квалификација, па је упао у главни жријеб као такозвани “срећни губитник”, а онда се ни крив, ни дужан пласирао у друго коло, јер је у првом требаЛо да игра против Данила Медведева, који је морао да одустане од турнира, пошто је био позитиван на вирус корона.

До сада су Крајиновић и Лондеро играли два пута и оба меча је добио српски тенисер, али је то било давно, још 2014. године.

Ласло Ђере је био врло слаб против Карена Хачанова, који је у свим сегментима игре био бољи.

У првом сету је Ђере био бољи. Иако је одмах Хачанов направио брејк, српски тенисер се вратио и држао све до самог финиша сета. Претрпео је брејк у 10. гему, којим је Хачанов ријешио сет у своју корист са 6:4.

Иначе, од резултата 4:4 у првом сету, па до краја меча, одиграно је девет гемова, Хачанов је освојио чак осам и као да је тај брејк у финишу првог сета потпуно деморалисао и избацио из игре и ритма Ђереа, па је лако поражен.

Хачанов ће у другом колу играти против побједника меча Стефано Траваља - Пабло Карењо Буста.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана