Кошаркашице Србије боље од Канаде на старту ОИ

Танјуг
Foto: Агенције

ТОКИО- Кошаркашице Србије побједиле су данас Канаду 72:68 у првом мечу на Олимпијским играма у Токију.

Европске шампионке до првог тријумфа у групи А дошле су послије велике борбе, иако су у већем дјелу меча имале предност.

Најефикаснија у побједничком тиму била је Соња Васић са 16 поена, Ивон Андерсон је убацила 12, а двоцифрен кошгетерски учинак од по 10 поена имале су Александра Црвендакић и Тина Крајаишник, док је Ана Дабовић убацила 11 поена, од чега двије важне тројке, уз шест скокова и пет асистенција.

У тиму Канаде преднајчила је Нира Филдс са 19 кошева. Избранице Марине Маљаковић добро су отвориле меч, брзо стигле до двоцифрене предности, а на крају првог дјела резулат је био 36:28.

Трећа деоница донијела је буђење Канађанки, које су у овом дјелу Србији дозволиле да постигне само девет поена. Кошркашице Србије имале су много изгубљених лопти, заказала је и игра у одбрани, па је висока предност неутралисана и у одлучујућих 10 минута ушло се резултатом 45:45.

Почела је Србија добро у последњем периоду, направила је серију 5:0, али је Канада одржавала егал.

У преломним тренуцима била је одлична Ана Дабовић, која је тројкама и асистенцијама Србијиу вратила у игру, а у неизвјесној завршници боље се шнашао шампион Европе. Србија следећи меч у групи игра против Шпаније 29. јула, док ће Канада играти са Корејом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана