Колико је живио за кошарку Коби Брајант је објаснио у емотивном филму за који је добио Оскара

Б92
Колико је живио за кошарку Коби Брајант је објаснио у емотивном филму за који је добио Оскара

Свијет је потресла вијест да је легендарни кошаркаш Коби Брајант погинуо у паду хеликоптера у Калифорнији. Његови саиграчи, пријатељи, и обожаваоци су у шоку и не могу да вјерују да је свијет остао без Кобија.

Шта је за њега значила кошарка маестрално је објаснио у кратком анимираном филму “Драга кошарко” за који је прије двије године добио награду Америчке филмске академије - Оскар. У том филму он је изнио детаље из своје богате кошаркашке каријере.

Брајант, који је иначе петоструки освајач НБА прстена, први је кошаркаш који је освојио Оскара.

“Од када памтим, савијао сам очеве чарапе правећи од њих лопту и убацивао сам у кош. Заљубио сам се у тебе”, говори он на почетку филма у којем се обраћа њој, односно игри коју је обожавао да игра - кошарци.

“Та љубав је толико дубока, цио сам се дао”, наставља Брајант.

Он је у овом кратком анимираном филму открио да се у кошарку заљубио са свега шест година, да јој је дао срце и да је од ње добио много тога. Такође је открио да се осјећао жив док је играо.

У филму се сјајни Коби опростио од играчке каријере:

“Сада је стварно вријеме да се опростим од тебе”, рекао је Коби.

Филм је базиран на његовом чувеном писму којим је најавио да завршава професионалну каријеру, а које представља омаж спорту којим се бавио, а Брајант је и продуцент.

Сви ми који смо одрастали деведесетих година добро знамо ко је и какав играч био Коби Брајант. Више о томе читајте у тексту: Збогом, Коби!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана