Кирјос: Не излазим на терен у костиму кловна

б92
Foto: принтскрин

Ник Кирјос и Танаси Кокинакис су постали хит турнира у Мелбурну.

Двојица пријатеља пласирали су се у финале конкуренције дублова побjедом над комбинацијом Себаљос/Гранољерс, 7:6 (4), 6:4.

Тако ће Аустралија послије 42 године имати оба дубла у финалу, противници Нику и Танасију биће Макс Парсел и Метју Ебден.

 Новозеланђанин Мајкл Винус је оптужио Кирјоса у сриједу да има "менталитет дјетета од десет година" и да му је "јасно зашто никад није и неће остварити свој потенцијал".

Кирјос је реаговао блаже него што се очекивало.

"Циљ ми је да привучем тенису оне који га досад нису гледали. Ако баце поглед и виде да Танаси и ја играмо забаван дубл, вратиће се и следећи пут. То је суштина, то желим да донесем. Што се тиче Мајкла Винуса, нећу сада да га уништавам пред медијима. Себаљос и Гранољерс су сингл играчи, имали су сјајне каријере и њих поштујем много више него што поштујем Мајкла Винуса. Мислим да је данас била добра равнотежа, имали смо и прави квалитет тениса и фестивалску атмосферу. Ривали су то прихватили, видели су да је невероватна атмосфера. Себаљос је чак и направио селфи с нама после меча. Тако се то ради. Да питате њих двојицу, вероватно би вам рекли да је то била веома забавна атмосфера", каже Кирјос.

Са његовом оцјеном сагласан је и Танаси Кокинакис.

"Ник и ја покушавамо да укључимо навијаче у меч и да поправимо атмосферу. Некада то ривали схвате лично. То се десило с Хрватима с којима смо играли, првим носиоцима (Павићем и Мектићем). Затим се и Мајкл увредио. Не радимо ништа директно против њих нити им показујемо непоштовање. Само желимо да публика буде још гласнија", јасан је Кокинакис.

Кирјоис не види проблем у сопственом приступу тенису.

"Верујем да сам у прошлости играо јако добро, победио сам мање-више све који су узели рекет у руке, а за то сам морао да играм на одређеном нивоу. Није баш као да излазим на терен у костиму кловна са намером да правим циркус. Играо сам на традиционални начин и освајао велике титуле. Сада мислим да сам у стању да привучем другу врсту навијача, што је позитивно", закључио је аустралијски тенисер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана