Кина о укидању WTA турнира: Противимо се политизацији спорта

Tанјуг
Foto: танјуг

ПЕКИНГ- Кина је данас саопштила да се противи "политизацији спорта", након што је Женска тениска асоцијација (WTA) суспендовала турнире у тој земљи после оптужби тенисерке Пенг Шуаји о томе како ју је сексуално напаствовао бивши замjеник премијера Џанг Гаоли.

Када је упитан да прокоментарише одлуку WТА, портпарол министарства спољних послова Ванг Венбин није директно коментарисао одлуку WТА, али је поновио да се Кина "противи политизацији спорта".

 Међународни олимпијски комитет (МОК) саопштио је данас да је одржао још један видео разговор са Пенг, након што је одржао први разговор прошлог мjесеца, у којем је учествовао и предсjедник те организације, Томас Бах.

 "Делимо забринутост многих људи и организација о стању и безбедности Пенг Шуаји. Због тога је у среду тим МОК-а разговарао путем видео линка са њом још једном", навео је МОК. Истиче да је Пекинг у значајној мјери остао нем на оптужбе Пенг и блокирао је дискусије на ову тему на интернету.

Новина "Глобал тајмс" на енглеском, која је под окриљем листа "Пиплс дејли" владајуће Комунистичке партије, критиковао је данас WТА, оптуживши ту организацију да је "увела политику у женски тенис" и да служи као полига западном јавном мњењу.

"WТА је издајник олимпијског духа. Неке снаге на Западу подстичу на бојкот против Зимских олимпијских игара у Пекингу 2022 године", навели су из "Глобал тајмса" на Твитеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана