Кецмановић у четвртфиналу Токија

Танјуг
Foto: Танјуг

ТОКИО- Српски тенисер Миомир Кецмановић пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Токију, пошто је рано јутрос у осмини финала побиједио Британца Данијела Еванса 6:3, 3:6, 7:6 (7:4).

Меч је трајао два сата и 47 минута. Кецмановић је у првом сету направио брејк у шестом гему што му је било довољно за 1:0. Еванс је у другом сету повео 4:1, а онда је одржавао предност од три гема и заслужено је стигао до изједначења.

Велика борба виђена је у трећем сету. Кецмановић је повео 4:1, али је Британац освојио четири узастопна гема, преокренуо резултат и стигао до 5:4. Еванс је на свој сервис у десетом гему имао шест меч лопти. Међутим, Кецмановић је успио да се извуче и изједначи на 5:5. Србин је потом повео 6:5, а онда је на сервис противника имао меч лопту. Побједник је на крају одлучен у тај-брејку, који је припао Кецмановићу 7:4.

Србин ће сутра у четвртфиналу АТП турнира у Токију играти против Американца Френсиса Тијафоа. Српски и амерички тенисер одиграли су три међусобна дуела у каријери, а Тијафо води 2:1 у побједама.

АТП турнир у Токију игра се за наградни фонд од 2.108.110 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана