Кецмановић савладао ђереа за полуфинале у Буенос Ајресу

Срна
Кецмановић савладао ђереа за полуфинале у Буенос Ајресу

БИЈЕЉИНА - Миомир Кецмановић прошао је у полуфинале турнира у Буенос Ајресу побиједивши Ласла Ђереа резултатом 6:4, 7:6.

Ривал у полуфиналу Кецмановићу биће први носилац и домаћи фаворит Дијего Шварцман.

Веома узбудљив меч су четврти и седми носилац турнира приредили у овом четвртфиналном окршају. Каква борба је само виђена у првом сету, до 3:3 су били сигурни на свој сервис, а онда у три гема заредом - три брејка.

Два је направио Кецмановић, дошао у прилику да сервира за вођство у сетовима и тек смо тада видјели најдужи гем у мечу. Двије брејк шансе је имао Ђере, да остане у сету, а није их искористио, док Кецмановић трећу сет лопту јесте искористио и након тачно сат времена игре стигао је до вођства у сетовима.

На почетку другог сета одмах је дошло до размјене брејкова и велика борба у наредна два маратонска гема, у којима је било брејк прилика, али су остале неискоришћене.

Од тада, па све до тај-брејка, били су сигурни на свој сервис и у “додатном гему” више нерава је имао млађи Миомир Кецмановић, користи трећу меч лопту и пролази у полуфинале.

Два часа и 11 минута игре довољно говоре каква је борба вођена, а меч је завршен у два сета. Једноставно, оне најважније поене у оба сета, за нијансу боље је одиграо четврти носилац.

Био им је ово трећи међусобно дуел и трећа побједа Кецмановића, након тријумфа у Индијан Велсу и на Ју-Ес опену 2019. године.

Током ноћи, млади српски тенисер је сазнао против кога ће играти у полуфиналу. То је први носилац и локални љубимац, Дијего Шварцман, који је са 2:0, по сетовима 6:2, 7:5 савладао Шпанца Ђаумеа Мунара.

Данашње полуфинале се игра од око 18.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана