Кецмановић и Ђере у четвртфиналу

Срна
Кецмановић и Ђере у четвртфиналу

БИЈЕЉИНА - Два српска тенисера Миомир Кецмановић и Ласло Ђере ће сутра одмјерити снаге у четвртфиналу тениског турнира у аргентинској пријестоници Буенос Ајресу.

Кецмановић је најприје избацио Бразилца Тијага Монтеира, а током ноћи је успјешан био и Ласло Ђере, који је савладао домаћег тенисере Федерика Делбониса.

Кецмановић и Монтеиро играли су гем за гем све до осмог гема првог сета, кад Србин долази до брејка и вођства од 5:3. Међутим од тог тренутка више није освојио ниједан, Бразилац узвраћа ри-брејком, потом прави још један и осваја први сет са 7:5.

Није то уздрмало младог српског тенисера, који кључни и једини брејк у другом сету прави у шестом гему, за освајање сета резултатом 6:3.

Трећи сет боље отвара Монтеиро и стиже до 3:0, али се тада буди Кецмановић, осваја шест од седам наредних гемова, уз два брејка за 6:4, те добија меч са 2:1 у сетовима након 135 минута игре.

Ђере се у првом сету меча против Делбониса први сусрео са брејком ривала у шестом гему, али је успио да се врати у деветом гему, а у тај-брејку српски тенисер био убједљив са 7:1 и повео је са 1:0 у сетовима.

У другом сету је Ђереу један брејк у четвртом гему био довољан да приведе меч крају. Био је сигуран на свом сервису, добио сет и тако отиша на мегдан Кецмановићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана