Катаи скупо плаћа супругину глупост

Г.С.
Катаи скупо плаћа супругину глупост

ЛОС АНЂЕЛЕС - Супруга повременог репрезентативца Србије Александра Катаија Теа изазвала је огроман скандал расистичким објавама на “Инстаграму”, а најдебљи крај могао би да извуче управо Катаи, који се суочава са могућности раскида уговора од стране његовог клуба ЛА Галакси.

Објаве његове супруге попут: “Побиј г**** бре! Побиј стоку смрдљиву”, у контексту сукоба који букте у САД наишле су на оштру осуду јавности па су узалуд била и њена правдања да није расиста и да се више не осјећа безбједном на улицама Града анђела. Сједињене Државе у протеклих неколико дана потреса највећа криза у новијој историји, јер се у готово свим градовима организују протести због расне неравноправности. Повод је убиство тамнопутог Џорџа Флојда којем је полицајац приликом привођења кољеном стајао на врату и поред молби жртве да не може да дише, на које се полицајац оглушио те је дошло до смртног исхода. Катаи је урадио једино што је могао у незгодном тренутку, оградивши се од става супруге.

- Објава моје супруге је неприхватљива. Не делим њен став, нити је такво понашање толерантно у мојој породици. Расизам, посебно усмерен према црној заједници је проблем који је распрострањен широм света. Строго осуђујем надмоћ белаца, расизам и насиље према људима било које пути. Животи црнаца су битни. Ово је грешка моје породице и преузимам пуну одговорност. Предузећу све да ја и моја породица схватимо и подржимо животе заједнице Афроамериканаца, као и да будемо бољи савезници и адвокати заједништва у будућности. Жао ми је због свог бола који је ова објава изазвала породици ЛА Галаксија и њеним савезницима у борби против расизма - написао је Катаи.

Овакав став тешко да ће му много помоћи, јер су Американци бијесни, а сваки корак познатих особа у овако осјетљивом тренутку пажљиво се прати. Из Галаксија су такође осудили став Катаијеве супруге и најавили састанак са скорашњим појачањем. Чак и ако остане у клубу, сигурно неће бити међу омиљеним играчима и вјероватно ће се суочавати са звиждуцима гледалаца. Момак и Србобрана доведен је у Калифорнију из Чикага и пројектован је за звијезду тима уз Хавијера Чичарите Ернандеза, али је већ на старту почео како не треба и то не својом кривицом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана