Канадска пливачица тврди: Дрогирали су ме на СП

Tanjug
Foto: Twitter

ЛОНДОН- Канадска пливачица Мари-Софи Арви изјавила је да ју је неко дрогирао током посљедње ноћи Свјетског првенства, које је одржано у Будимпешти, преносе британски медији.

Арви (22) је освојила бронзану медаљу у штафети 4x200 слободно.

"Дуго сам се двоумила да ли да објавим ово, али превише сам у прошлости ћутала. Неко ме је дрогирао последњег дана СП-а. Не знам како је супстанца дошла у моје тело, али сећам се да сам се пробудила наредно јутро потпуно изгубљена. Поред мене је био доктор и чланови менаџмента. Сећам се славља и после тога ништа. Имам рупу у сећању од четири до шест сати. Једино што могу да кажем јесте да никада нисам била овако осрамоћена", изјавила је канадска пливачица, преноси "Дејли мејл".

Арви је на друштвеним мрежама објавила да покушава да се сјети шта се догодило те ноћи.

"Када сам стигла кући, мајка ми је рекла да изгледам другачије, а тако сам се и осећала. Нисам осећала своје тело, а кад сам погледала ноге, биле су пуне модрица. Пријатељи су ми рекли да су ме носили, јер нисам имала свест", изјавила је она.

Међународна пливачка федерација (ФИНА) је најавила покретање независне истраге.

"ФИНА је свесна узнемирујућих медијских извештаја о Арви. Дубоко смо забринуто за њу. У контакту смо са Пливачком федерацијом Канаде и локалним Организационим одбором. Просто је невероватно да се овакве ствари дешавају. Сви који су учествовали у овом биће жестоко кажњени", саопштено је из ФИНА-е.

СП у пливању је одржано од 18. јула до 3. јула у Будимпешти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана