Канађанин шокирао Зверева и сачувао Ђоковићу прво мјесто

Г.С.
Канађанин шокирао Зверева и сачувао Ђоковићу прво мјесто

Денис Шаповалов приредио је изненађење у осмини финала Аустралијан опена, пошто је у три сета елиминисао трећег тенисера свијета Нијемца Александра Зверева – 6:3, 7:6, 6:3. Канађанин ће у четвртфиналу играти са Рафаелом Надалом који је избацио Манарина.

Њемачки тенисер Александар Зверев имао је јединствену прилику да у Мелбурну профитира и да се евентуалним освајањем првог Гренд слема попне на прво мјесто АТП ранг листе и да престигне Новака Ђоковића. Ипак, то се неће догодити јер је Зверев крајње неочекивано положио рекет већ у осмини финала и то од 14. играча света Дениса Шаповалова. Звереву је за тако нешто било потребно да освоји први Гренд слем турнир.

Од самог почетка сусрета Канађанин је играо одличан тенис, био је максимално концентрисан и спреман за све оно што је спремио фаворизовани Нијемац.

У првом сету један брејк је “преломио” у корист Шаповалова, а направио га је у четвртом гему што је било довољно да слави резултатом 6:3.
У другом сету виђена су чак четири брејка и он је, уједно и почео, брејком који је направио Шаповалов, али га је Зверев “поништио” у четвртом гему за 2:2. До краја другог сета по још један брејк је виђен на обе стране. Таман када се чинило да ће Саша Зверев послије брејка за вођство од 5:3, рутински освојити сет на сопствени сервис, уследио је рибрејк.
Затим су Зверев и Шаповалов били сигурни на сопствене сервисе и услиједио је тајбрејк из којег је као побједник резултатом 7:5 изашао Канађанин.

Нема сумње да је то пореметило Зверева који је у прошлости и те како знао психолошки да падне и да је подсјетио на те дане, показавши старо лице.
Већ у другом гему трећег сета разиграни Канађанин успео је да “украде” сервис индиспонираном Нијемцу и то се испоставило као кључни детаљ трећег сета што му је било довољно да финишира меч и да слави резултатом 6:3.

У четвртфиналу Шаповалова чека Рафаел Надал који је послије драме у првом сету, без проблема изашао на крај са Французем Адријаном Манарином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана