Како се намјештају фудбалске утакмице у свијету: Побиједили 95:0, а њихов противник 91:1

ГС
Foto: Илустрација

Фудбалски савез Сиера Леонеа (SLFА) истражује двије "сумњиве утакмице" тамошње друге по јачини лиге у којима је постигнуто чак 187 погодака, а резултати на двије утакмице су гласили 95:0 и 91:1.

Тамошњи предсједник савеза Томас Брима каже да ће одговорни морати доћи пред антикорупцијско тијело те с тим у вези положити рачуне за своје поступке. Додаје и то како не може допустити да оно што је урађено остане некажњено.

"Не можемо допустити да оно што је учињено остане некажњено. Одговорни ће морати доћи пред антикорупцијско тијело и положити рачуне за своје поступке", казао је Брима.

Што се тиче сумњивих мечева, Кахунла Ренџерс је у сусрету одиграном у недјељу, 3. јула, побиједио екипу Лумбебу Јунајтеда 95:0, док је Гулф ФК савладао Кокуиму Либан резултатом 91:1.

Занимљиво је то да су прва полувремена окончана резултатима 2:0 и 7:1, а тимови су се борили за улазак у виши ранг и онај тим који је постигао више погодака је ушао у највише национално фудбалско такмичење.

Медији у овој држави пишу да су споменуте утакмице ушле су у историју као најразличитије побједе у Сиера Леонеу, преноси Klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана