Како је Златан Ибрахимовић одбранио Новака Ђоковића

Срна
Како је Златан Ибрахимовић одбранио Новака Ђоковића

Глобалној расправи о потреби да се спортисти вакцинишу како би могли да учествују на такмичењима придружио се и Златан Ибрахимовић.

На питање француског новинара да ли се вакцинисао, одговорио је потврдно и образложио како је то урадио да би заштитио здравље, а не да би могао да игра фудбал.

Поручио је да вакцинација из здравствених разлога није исто као када то чините да бисте могли учествујете на тениском турниру.

Шведски фудбалер Златан Ибрахимовић се, у интервјуу за француски лист Журнал ди диманш, на себи својствен начин осврнуо на недавне проблеме Новака Ђоковића у Аустралији.

Нагласио је да сматра да никога не треба приморавати на вакцинацију, као и да никог не би требало тјерати да се вакцинише само да би могао да ради.

- Вакцинација из здравствених разлога није исто као када то чините да бисте учествовали на тениском турниру. Сви који се вакцинишу вејрују у вакцине и вјерују да су оне ефикасне против болести - казао је Ибрахимовић.

Шведски фудбалер који игра за италијански Милан је напоменуо и да свако има право на своје мишљење, преноси РТС.

- Људи не би требало да буду приморани да се вакцинишу само да би могли да иду на посао. Ја сам се вакцинисао зато што мислим да је то најбољи начин да се заштитим, не да бих могао да играм фудбал. То су двије потпуно различите ствари - истакао је Златан Ибрахимовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана