Јунајтедов Нападач Маркус Решфорд постаје предмет проучавања у енглеским школама

ГС
Foto: bbc.com

Нападач Манчестер Јунајтеда Маркус Решфорд, захваљујући својој хуманитарној активности и свом начину дјеловања у друштвеној заједници, биће проучаван у средњим школама у Енглеској.

Након што се истакнуо важним иницијативама за борбу против неједнакости у данашњем друштву, а посебно за помоћ дјеци која се боре за свакодневни оброк, репрезентативац Енглеске постаће "студија случаја" у школама, преноси Кликс.

Решфорд је током периода изолације због пандемије вируса корона успио скупити милионе фунти хуманитарне помоћи, а тим средствима осигурао је бесплатне оброке многој дјеци. Такође, научио је знаковни језик како би могао бити судија вечери поезије у школи за глувонијеме.

Како је пренијело неколико британских медија, укључујући Гуардиан, Решфордов друштвени примјер постаће дио програма медијског образовања у енглеским школама.

Сада су, дакле, све ове иницијативе довеле Решфорда да постане студија случаја у школи. Средњошколци који проучавају медијска истраживања моћи ће сазнати о његовим активностима и како се он понаша у свом начину комуницирања, а нови предмет у наставни план и програм биће уведен ове године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана