Јовељић наставио гдје је Јовић стао

Агенције
Јовељић наставио гдје је Јовић стао

Талин - Гдје је Лука Јовић стао наставио је његов Бијељинац Дејан Јовељић. Младом нападачу Ајнтрахта било је потребно само седам минута на терену да се упише у листу стријелаца и донесе свом новом тиму побједу у Естонији против Флоре (2:1).

Боље није могло да почне, јер је ово био његов званични деби у којем је практично из првог додира са лоптом пронашао пут до мреже. С обзиром на то да су прошли готово исти пут од Бијељине преко Црвене звезде до Франкфурта, неизбјежно је питање о поређењу са новим нападачем Реала.

- Нас двојицу заиста повезује много ствари, али сва та поређења ми не представљају притисак, већ ме додатно мотивишу. Лука је две године старији од мене, самим тим искуснији, а на мени је да сада много радим како бих покушао да достигнем његов ниво у Франкфурту у догледно време. Знамо се дуго и могу рећи да поред тога што је одличан играч, он је и јако добар дечко - рекао је Јовељић.

Пред младим фудбалером заиста је период доказивања у много јачој лиги него српској, у којој такође није оставио дубок траг јер је одлука челника “црвено-бијелих” била да прихвате понуду од четири милиона која је пристигла из Франкфурта. Ипак, имаће простора јер је осим Јовића клуб напустио и други нападач Себастијан Алер, а познато је да тренер Ади Хитер има изузетно повјерење у младе играче.

- Искрено, уопште нисам осећао трему пред деби. Спремао сам се као за било коју другу утакмицу. Пресрећан сам што ми је тренер пружио шансу да играм и што се наместило да постигнем погодак после само пар минута проведених на терену - рекао је Јовељић.

Период прилагођавања знатно су му олакшали старосједиоци Мијат Гаћиновић и Филип Костић.

- Није ми било тешко да се уклопим јер су ме дочекали сјајни момци, који су ми много помогли на почетку и сада ми помажу, а верујем да ћемо и у будућности бити ту једни за друге - нагласио је Јовељић.

Кад тад опет у Звезду

Челници Црвене звезде одлучили су да 20-годдишњег момка продају чим је стигла прва задовољавајућа понуда, а утисак је да су можда мало и пожурили, што је и он индиректно рекао.

- Пратим све и навијачима моје Звезде у овом тренутку само могу да поручим да ћемо се опет видети - рекао је Јовељић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана