Јокић одбио да умјесто имена стави слоган на дрес

Г.С.
Јокић одбио да умјесто имена стави слоган на дрес

ОРЛАНДО - Српски репрезентативац и прошлогодишњи најбољи центар НБА лиге Никола Јокић одбио је да на свој дрес умјесто имена стави слоган којим се позива на једнакост, а то је прије њега одбио да учини и тренутно најбољи играч НБА Леброн Џејмс. Јокић игра за "Далас мавериксе" и најбољи је играч те екипе.

Прошле суботе у Орланду, у коме ће бити одигран остатак НБА сезоне почевши од краја јула, играчи "ЛА лејкерса" имали су тренинг након којег је Леброн Џејмс одржао конференцију за медије на којој је објаснио разлоге свог чина, подсјећају агенције.

"Не морам на леђима свог дреса носити нешто како би људи схватили моју мисију или знали за шта се залажем", навео је он и и поручио да подржава све играче који су одлучили да, ипак, ставе једну од 29 порука које је НБА лига унапријед одобрила.

Међу понуђеним слоганима које играчи могу ставити умјесто свог имена су: "Црни животи су важни", "Реци њихова имена", "Гласај", "Не могу дисати", "Доста", "Ослобођење" и "Да, ти можеш".

Пројекат са овим слоганима настао је као подршка демонстрацијама у САД након смрти тамнопутог Џорџа Флојда током полицијског хапшења.

Међутим, у свијету су се почели појављивати и контраслогани попут "Бијели животи су важни", што је довело до низа сукоба и спорења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана