Јокић као трипл-дабл машина, Денвер савладао посрнуле Пеликансе VIDEO

Г.С.
Јокић као трипл-дабл машина, Денвер савладао посрнуле Пеликансе VIDEO

Кошаркаши Денвера побjедили су на свом терену Њу Орлеанс пеликансе резултатом 122:113, уз трипл-дабл учинак српског кошаркаша Николе Јокића – седми у посљедњих девет мечева.

Денвер је у својој "Бол арени" савладао Њу Орлеанс пеликансе и забиљежио 35. тријумф у сезони, који га чува на првом мјесту Западне конференције НБА лиге.

Прекинули су тако Нагетси мини-серију од два узастопна пораза, док се лошим партијама Пеликанса не назире крај – тиму из Луизијане пораз од Денвера девети је у низу. 

Послије изједначене прве четвртине, у којој ниједна од екипа није стекла више од пет поена предности (31:35), Пеликанси су средином другог периода отишли на плус 12.

Нагетси су топили заостатак како се прво полувреме ближило крају (57:60), а већ почетком трећег квартала прешли су у вођство и нису га препустили противницима до краја утакмице.

Репрезентативац Србије Никола Јокић забиљежио је још један трипл-дабл учинак, седми у посљедњих девет утакмица, а осми у првом мјесецу 2023. године.

Послије Оскара Робертсона, Расела Вестбрука и Вилта Чемберлена, Јокић је тек четврти играч у историји НБА лиге који је имао осам или више трипл-даблова у једном мјесецу.

Сомборац је меч против Пеликанса завршио са 26 постигнутих поена, 18 скокова и 15 асистенција, а уписао је у статистичке колоне и по једну украдену лопту и блокаду.

Поентерски ефикаснији од Јокића био је само Џамал Мари са 32 поена, а тандем Денвера имао је добру подршку у Колдвел-Поупу (15 поена), Гордону (15 поена, шест асистенција) и Портеру (13 поена, пет скокова).

Џонс и Меколум су предводили госте са по 21 постигнутим поеном, а Инграм је додао 16.

НБА лига, резултати:

Кливленд – Мајами 97:100
Њујорк – Лејкерс 123:129
Чикаго – Клиперс 103:108
Милвоки – Шарлот 124:115
Денвер – Њу Орлеанс 122:113

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана