Јокић доминирао против Гобера, па се повриједио

ГС
Foto: Илустрација

Кошаркаши Јуте побиједили су ноћас на свом терену екипу Денвера са 122:110 и на тај начин екипи из Колорада нанели други узастопни пораз у НБА лиги.

Српски кошаркаш Никола Јокић је због повриједе колена меч завршио два минута пре краја првог полувремена.

За сада није познато колико ће и да ли ће Јокић провести време ван терена, али повреда највероватније није толико озбиљна колико је иницијално изгледала.

Тренер Денвера Мајк Малоун је и сам изјавио након меча да повреда није озбиљна, као и да није било логике да "сили" Јокића и враћа га у игру поготово када се у обзир узме чињеница да је то друга утакмица у низу.

Његова екипа је у тренутку повреде имала резултатски егал, који су одржавали и у трећој деоници.

Међутим, када се преламало Нагетсе није имао ко да "повуче", те су играчи домаћег тима убрзо стигла до двоцифрене предности.

Јокић је за 15 минута на терену уписао је 24 поена (8/9 из игре, 3/3 за три), уз по шест скокова и асистенција за екипу Денвера.

Вил Бартон је у поразу свог тима додао 21 поен уз четири скока, док је Ерон Гордон постигао поен мање уз седам скокова.

Јокићева кратка партија добија на значају када у обзир узмемо да га је чувао троструки најбољи дефанзивац лиге који је и предводио тим из Солт Лејк Ситија.

Руди Гобер је остварио дабл-дабл учинак од 23 поена и 16 скокова, Донован Мичел је постигао поен мање уз шест асистенција, а Џордан Кларксон је додао 19 поена.

Јута је и даље без пораза са три победе, док је Денвер на учинку 2/2 након два пораза у два дана. Нагетси су претходно поражени од Кливленда након сјајне партије Џерета Алена.

У наредном мечу тим актуелног МВП-ја дочекује Далас, док Јута гостује Хјустону.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана