Јокић блистао, Денвер прокоцкао велику предност и изгубио од Бруклина ВИДЕО

ГС
Јокић блистао, Денвер прокоцкао велику предност и изгубио од Бруклина ВИДЕО

Кошаркаши Девнер Нагетса поражени су од Бруклин Нетса са 125:119 у ноћи иза нас.

Сјајна кошаркашка представа виђена је у Бол Арени, а Денвер Нагетси су играли сјајно прво и нешто лошије друго полувријеме, па не чуди пораз од Брукина са 125:119.

Нетси су тако прекинули низ од четири узастопна пораза и послије заостатка од чак 21 поен разлике направили велики преокрет и савладали Денвер у Колораду.

Одличну партију је пружио и Никола Јокић који је убацио чак 29 поена уз 7 скокова и 6 асистенција, а ваља рећи и да је број асистенција могао бити већи да су саиграчи искористили своје ситуације.

Мајкл Портер Џуниор је убацио 28, чак 23 у првом полувремену, 4 тројке у првој четвртини и само 5 у другом полувремену, док је Факундо Кампацо убацио 19.

Денвер је био без Мориса, Бартона, Гордона, Наџија, Дозира, али и Џамала Мареја.

У редовима Бруклина, 33 поена, 11 скокова и 7 асистенција за Кевина Дурента, 31 је погодио Кајри Ирвинг који је проглашен играчем утакмице, док је 20 поена имао Блејк Грифин.

Два лица Денвера и два лица Бруклина, најбоље је рећи тако. Шутерска рапсодија је виђена у првом дијелу меча, само је Портер имао 14 поена на средини првог квартала (укупно 17 у 1/4)када је Бруклин имао 13.

Надовезали су се и Маркус Хауард и Факундо Кампацо и погађали све и свашта, па је као што је речено предност отишла на +21 крајем друге четвртине, а Бруклин се онда вратио у меч.

Мало по мало су Нетси "крцкали" ту предност. Кајри је са четири везана промашаја отворио сусрет, а у другом полувремену ништа није могао да промаши, па је чак и Грифин имао 11 везаних поена у тих 12 минута кошарке, а Мајкл Мелоун пропушта да две серије пресијече тајм аутом.

У финалној деоници је Бруклин преузео вођство, водили су по први пут још од прве четвртине, а финиш сусрета обиљежиле су и две сумњиве ситуације, када Јокићу није досуђен фаул након дуела прво са Дурентом, а онда и са Клекстоном.

Јокић се бунио па је зарадио и техничку, а Бруклин уписао нову побједу за 2. место Истока и прекид низа од четири узастопна пораза.

НБА, резултати:

Индијана – Вашингтон        132:133
Филаделфија – Детроит       118:104
Торонто – Мемфис               99:109
Портланд – Сан Антонио     124:102
Јута – Хјустон                      124:116
Денвер – Бруклин                119:125
Голден Стејт – Оклахома      136:97
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана