Јавио се дјечак којем је Ђоковић дао рекет: Нисам знао да ме чује

ГС
Јавио се дјечак којем је Ђоковић дао рекет: Нисам знао да ме чује

Сјајно мушко финале на Ролан Гаросу обиљежио је и догађај на крају меча. Новак Ђоковић је дјечаку на трибинама поклонио рекет.

Одмах се кренуло у анализе, процјене вриједности и маркетинг, сада се огласио и дјечак за којег се испоставило да се зове Матео.

Послије меча Ђоковић му је поклонио рекет а та слика је обишла свијет, а још када се сазнало да је дјечак Мексиканац, то је изазвало велику пометњу.

- Нисам знао да ме Ђоковић слуша, био сам изненађен што ме је уопште чуо. Све је почело на полуфиналу против Надала на које сам био позван. Давао сам му и тада савјете, поруке мотивације, говорио му је ствари попут “Ти то можеш”, “Није ништа страшно”, “Добра стратегија, настави тако...” и мотивирао сам га да настави тако - рекао је Матео причу за “Имаген Депортес”.

Како каже све је говорио на енглеском језику.

- Ја сам мислио да ме не чује, али на моје изненађење на крају сам осјетио да ме чује. За мене је дјеловало скоро немогуће, јер Надал је краљ шљаке. Чинило ми се веома тешко, али сам наставио да га мотивишем - каже Матео и објашњава даље:

- Не играм тенис, али много волим да гледам игру. И имао сам среће да ме позову на меч финала. Много ми се свиђа тај спорт. Ја играм фудбал. У Мексику навијам за Америку, а у иностранству од срца навијам за Мадрид, али за сада за ПСЖ.

Многе је занимало шта ће бити с рекетом.

- На крају ми је донио капу. И осјетио сам да, када ми је дао капу и када ме је већ познавао мало, приближио ми се послије и рекао сам му “Честитам, ти си велик” и отишао је. Касније се вратио и дао ми је рекет. То искуство нема цијену, рекет ћу задржати, рекао је Матео.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана