Израелска кошаркашка лига биће настављена у балону

Танјуг
Израелска кошаркашка лига биће настављена у балону

ТЕЛ АВИВ - Израелска кошаркашка лига биће настављена следеће недеље у балону, стоји у саопштенју тог такмичења.

Велики број страних кошаркаша који игра у израелској лиги, затражио је да се сезона откаже усљед ратних сукоба на територији те земље.

Кошаркаш Макаби Ришона Джереми Парго покренуо је ту иницијативу, а данас је стигла потврда да ће се сезона завршити у балону у Елиату.

„Одбор лиге је одлучио да се сезона настави у сриједу 19. маја. Тимови ће већ данас моћи да оду у Елиат како би спремни дочекали наставак такмичења. Дневно ће се играти три утакмице. Ако се тренутна безбједносна ситуација у Израелу буде промијенила најбоље, екипе ће моћи да се врате у своје градове", наводи се у саопштенју лиге.

Вијест о наставку такмичења је изазвала реакције међу играчима, па је рецимо кошаркаш Макабија из Тел Авива Отело Хантер на свом твитер профилу написао да су званичници лиге још једном показали да је забава важнија од безбједности људи.

Први на табели израелског првенства је Макаби из Тел Авива са 21 побједом и пет пораза. Гилбоа Галил је други са билансом 17/8, док је Хапоел Холон трећи са 16 побједа и осам пораза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана