Ивановић о свему више него о Србији

Agencije
Ивановић о свему више него о Србији

САНКТ ПЕТЕРБУРГ - Бранислав Ивановић већ годину и по није доступан српским медијима због свега што се писало и причало уочи Мундијала када је остао без капитенске траке и врло вјероватно имао сукоб са Младеном Крстајићем.

Од дебакла “орлова” у Русији рекордер по броју наступа у националном тиму (105 утакмица) више није добијао позив, иако се претходних мјесеци у српским медијима провлачила могућност да Љубиша Тумбаковић за утакмице баража за Европско првенство у репрезентацију врати сјајног дефанзивца, он о томе није рекао ни ријеч у интервјуу за шпанску “Марку”. Ипак, само је поменуо Србију и важност утакмице, не улазећи у детаље те ниједном не рекавши “ми”.

- Против Норвешке је пресудна утакмица. Биће много тешко, али Србија заслужује да игра на првенству Европе. Ово је ипак велика прилика да се нађе тамо, момци су одрадили добар посао у Лиги нација - нагласио је Ивановић који није оставио превелику могућност да се врати у тим.

Иако ће ускоро напунити 36 година из изјава дјелује да ужива у фудбалу и не размишља о крају каријере, а игре у Зениту дају му за право да продужи каријеру још коју годину.

- Амбиција да играте и освајате трофеје је можда и најважнија у фудбалу. Одувек сам говорио да у спорту број година није битан. Важан је само резултат. И даље сам способан да се такмичим, осећам се одлично и ментално и физички. Задовољан сам, али морам увек да тражим више - поручио је Ивановић.

Послије само једне сезоне у руском тиму добио је капитенску траку, а сматра да је то искључиво због чињенице што је врло искусан и што је много тога прегурао у каријери. Посебно је нагласио да је важно створити јаку везу између младих и старих играча. То је најбоље осјетио када је као млад стигао у Челзи.

- На почетку нисам много играо. Нисам имао велико искуство, тим је већ био створен. Код Аврама Гранта сам имао баш тешке тренутке. Већ у јуну је стигао Луис Сколари и дао ми одређену минутажу. Затим је стигао Гус Хидинк који ми је јако веровао. Дао ми је озбиљну шансу да се надоградим. Ипак, најбоље партије пружао сам код Карла Анћелотија - рекао је Ивановић.

И данас прати клуб у којем је имао најбоље тренутке каријере те се диви бившем саиграчу Френку Лампарду који сједи на клупи “плаваца”.

- Он је права особа на правом месту. Ради фантастичан посао. Ако са Челзијем узме титулу и као тренер онда му свака част - закључио је сјајни дефанзивац.

Роман реформатор

Сјајни дефанзивац велико хвала упутио је власнику Челзија Роману Абрамовичу за којег каже да је реформатор фудбала.

- За мене је он један од најважнијих људи у каријери. Стално ћу то да понављам, јер ме је подржао када сам стигао у Челзи. Променио је свет фудбала. Веома је интелигентан и зато је успешан, надам се да ћемо се ускоро видети на “Стамфорду” - рекао је Ивановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана