Истрчао маратон на свом балкону: Подвиг за јунаке наше свакодневице

Агенције
Истрчао маратон на свом балкону: Подвиг за јунаке наше свакодневице

БАЛМА - Француз Елиша Нохомовиц истрчао је маратон на свом седам метара дугом балкону у Балми, предграђу Тулуза.

На овај јединствен подвиг Нохомовиц се одлучио како би дао подршку медицинском особљу које је на првој линији фронта у рату са вирусом корона, али и како би свима послао поруку да остати кући у карантину није и не смије да буде проблем.

Како је рекао, ово је за њега био и физички и ментални изазов јер је по сваку цијену желио да истрчи најдужу тркачку дионици од 42,2 километра. Ипак, приоритет му је био да пошаље јасну поруку у доба планетарне битке са короном.

- Посебну пажњу и подршку заслужују наши медицински радници. Они су јунаци наше свакодневице, одрађују изузетан посао - изјавио је Елиша за Асошиејтед прес.

Нохомовиц није професионални маратонац, али јесте дугопругаш који воли трчање. Ипак, признао је да је имао периоде кризе током подвига који је трајао шест часова и 48 минута.

- Моја дјевојка је била уз мене. Доносила ми је пиће и бомбоне - додао је Елиша.

Иако локалне власти апелују на становнике да остану у својим домовима, трчање није забрањено, уз попуњавање одговарајућег формулара. Управо због тога број људи који џогирају улицама француских градова је значајно порастао. Нохомовиц је размишљао о томе да маратон истрчи испред зграде. Међутим, одустао је.

- Када бисмо сви размишљали на такав начин, убрзо би улице биле пуне и све поруке да останемо кући како бисмо сузбили вирус не би вриједјеле ништа. Зато сам трчао на балкону. Уз то, ово је био и начин да покренем луцкасти изазов, али и да унесем дозу хумора у тешку свакодневицу - закључио је Елиша.

Нешто потпуно ново

Елиша је током преласка 42,2 километра размишљао о свему помало.

- Мислио сам о томе шта ће се десити са планетом. Све је стало, спорт, економија, финансије... Учили смо историју, знамо много о ратовима између нација, о људима, оружјима. Али ова борба са вирусом је нешто потпуно ново - појаснио је Нохомовиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана