Имобиле бацио рукавицу Месију

Agencije
Имобиле бацио рукавицу Месију

РИМ - Захуктава се трка за најбољег стријелца Европе, а ако је судећи по тренутној форми фудбалера Лионел Меси неће одбранити титулу коју је освајао током посљедње три године, односно шест пута током каријере.

 

 

Одиграна је половина такмичења у пет најјачих европских лига и сходно прогнозама лидери су они за које се очекивало да ће то бити док се једно име посебно истиче, можда и помало неочекивано.

Тренутно води Ћиро Имобиле, голгетер Лација који одлично игра ове сезоне и има реалне изгледе да се укључи у борбу за шампионску титулу. Сјајни нападач постигао је 23 гола на 19 утакмица и има три гола више од првих пратиоца Тима Вернера и Роберта Левандовског из Бундеслиге.

"Легионари" сјајно играју чему највише могу да захвале 29-годишњем нападачу који игра четврту сезону у клубу из Вјечног града. Имобиле је био убојит и протеклих сезона. Прошле је постигао 15, претпрошле 29, а прве у Лацију 23. Занимљиво је да је за три сезоне постигао десет голова што би најрадије желио да заборави. Као најбољи стријелац Торина 2014. преселио је у дортмундску Борусије гдје се није прославио па је дао само три поготка на 23 меча, затим је идућу сезону одиграо за Севиљу у којој је наступио на осам мечева и два пута се уписао међу стријелце. Потом је одлучио да се врати у Серију А гдје је у Торину оживио каријеру мада је био стријелац пет голова на 14 мечева, а доласком у Лацио потврдио је квалитет који посједује.

Уколико Имобиле понесе титулу најбољег стријелца Старог континента прекинуће доминацију нападача из шпанске Ла лиге који су били најбољи посљедњих 11 година, с тим што су титулу једне године подијелили са нападачем из Премијер лиге.

"Златна копачка" додјељује се од 1968. године, али до 1997. важила су другачија правила па није било нападача из Серије А док су се на овој листи до сада успјела наћи само двојица која су играла на Апенинском полуострву - Лука Тони и Франческо Тоти.

 

Премијер лига

 

17 - Џејми Варди (Лестер)

15 - Серхио Агуеро (Манчестер с.)

14 - Пјер-Емерик Обамејанг (Арсенал)

14 - Маркус Рашфорд (Манчестер ј.)

14 - Дени Ингс (Саутемптон)

 

Ла лига

 

14 - Лионел Меси (Барселона)

12 - Карим Бензема (Реал Мадрид)

11 - Луис Суарез (Барселона)

9 - Рођер Марти (Леванте)

9 - Ћими Авила (Осасуна)

 

Бундеслига

 

20 - Тимо Вернер (Лајпциг)

20 - Роберт Левандовски (Бајерн)

11 - Роувен Хенингс (Фортуна)

10 - Џејдон Санчо (Борусија Д.)

10 - Флоријан Нидерлехнер (Аугзбург)

 

Серија А

 

23 - Ћиро Имобиле (Лацио)

16 - Кристијано Роналдо (Јувентус)

14 - Ромелу Лукаку (Интер)

13 - Жоао Педро (Каљари)

10 - Лаутаро Мартинез (Интер)

 

Лига 1

 

14 - Висам Бен Једер (Монако)

13 - Килијан Ембапе (ПСЖ)

11 - Муса Дембеле (Лион)

11 - Нејмар (ПСЖ)

10 - Хабиб Диало (Мец)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана