Идеалних 11 кошта 1,2 милијарду евра

Агенције
Идеалних 11 кошта 1,2 милијарду евра

Манчестер - Најскупљи дефанзивац у историји фудбала Хари Мегвајер пронашао је своје мјесто у 11 фудбалера који су највише коштали по позицијама икада и повисио вриједност идеалне поставе 11 за које су тимови издвојили највише новца на невјероватних 1,2 милијарде евра.

Манчестер јунајтед учинио је Мегвајера најскупљим одбрамбеним играчем када (88 милиона евра), а он се придружио досадашњем рекордеру Вирџилу ван Дајку у “срцу” одбране најскупљег тима икада. Оно што је видљиво и неминовно, већина трансфера десила се или овог љета или у блиској прошлости, што је наравно у складу са трендом да клубови не штеде новац за играче које желе у својим редовима.

Ову поставу коју у стварности ипак не може да приушти ниједан клуб на свијету, углавном чине играчи енглеске Премијер лиге (шест), а ту су и по два представника Ла лиге и Лиге 1 те Бундеслиге. Занимљиво, представника нема најтрофејнији клуб свијета Реал Мадрид који је потрошио стотине милиона евра претходних година.

Најскупље плаћени голман је Кепа Аризабалага за којег је Челзи издвојио 80 милиона евра, а осим Мегвајера и Ван Дајка посљедњу линију чине бекови Кајл Вокер и овољетошња аквизиција Бајерна Лукас Ернандез.

Средину терена чини још један члан Манчестер јунајтеда Пол Погба, а крај њега су скорашње појачање Барселоне Френки де Јонг и нови члан Манчестер ситија Родри. У формацији 4-3-3 нападачку линију чине најскупљи фудбалер свијета икада Нејмар, те његов колега из ПСЖ-а Килијан Мбапе, те члан Барселоне Филипе Кутињо. Његов примјер, а може се рећи и Нејмаров и Погбин, показују да оно што је скупо не мора нужно да буде и најбоље. Наиме, Кутињо се није уклопио у Барселони и Ернесто Валверде не би имао ништа против да га прода овог љета, док је код Нејмара и Погбе другачија ситуација. Бразилац није успио да у Париз донесе пехар Лиге шампиона и не крије да му је досадило у редовима “светаца”, док је ситуација са Французом у Јунајтеду још компликованија. Од повратка на “Олд Трафорд” он је упао у проблеме и контраритам, а ситуација се није промијенила ни одласком Жозеа Муриња, па још није јасно да ли ће бити стуб новог Јунајтеда или срећу потражити негдје друго.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана