Ибра се у Манчестеру намјерио на Лукакуа

Г.С.
Ибра се у Манчестеру намјерио на Лукакуа

МИЛАНО - Двије фудбалске звијери Златан Ибрахимовић и Ромелу Лукаку жестоко су се закачили у четвртфиналу Купа Италије. Пале су тешке ријечи, увреде, псовке, а сукоб се завршио наводном пријетњом Белгијанца да ће убити Швеђанина.

Ибра је познат као егоцентрик, човјек који себе сматрам најбољим на свијету. Кроз каријеру је имао много ексцеса, а није му било страно ни да зарати са својим саиграчима па чак да се и потуче са њима. Ни Лукаку, с друге стране, није цвјећка, међутим, његова листа гријехова је куд и камо краћа од Ибрахимовићеве. Сукоб дивова почео је још у Манчестеру, од времена кад су обојица носила дрес Јунајтеда. Швеђанин је раније открио како је пецкао саиграча, за којег је рекао да нема добру технику.

- У Манчестеру смо се кладили. Рекао сам му: “Даћу ти 50 фунти за сваки пристојан пријем лопте”. Питао ме је шта ће добити ако сваки пут добро прими лопту. Одговорио сам му: “Ништа, само ћеш да постанеш бољи играч”.

Још тада се могло наслутити да ће милански дерби бити врло занимљив и био је. “Плануло” је пред крај првог полувремена када су два аса ушла у клинч. Ибрахимовић је Лукакуа толико избацио из такта, да му је нападач Интера опсовао супругу, а затим га позвао да окршај наставе и након утакмице. Швеђанин му је на то одговорио са: “Ок, зови и своју маму”, а потом и добацио:

- Магарче, иди ради своја вуду сра*а - изјавио је Ибра, подсјећајући тако на изјаву Евертоновог већинског власника Фархада Моширија да је Ромелу због вуду поруке одбио да продужи сарадњу са “карамелама”.

Лукаку је тек тада доживио помрачење те је “испалио”:

- Хоћеш да причаш о мојој мајци кучкин сине? Упуцаћу те у главу!

Страсти су се потом смириле, оба фудбалера су “награђена” са по жутим картоном, с тим што је Ибрахимовић почетком другог дијела зарадио још једну јавну опомену и прерани пут на туширање. Интер је то искористио и преокретом стигао до славља и то голом отписаног Кристијана Ериксена (2:1). Лукаку је постигао изједначујући гол и тако однио малу побједу.

Тренери смирују

Иако је окршај Златана и Ромелуа био вијест дана, тренери Антонио Конте и Стефано Пиоли су покушали да спусте лопту на земљу.

- Био сам играч и знам да страсти лако могу да експлодирају. Ибрахимовић је ратник, има менталитет побједника и драго ми је што му је Лукаку узвратио. Срећан сам због њега - истакао је Конте.

Пиоли је додао:

- Они су велики момци. Један другом су нешто рекли. Не знам шта. Такве ствари се дешавају. Морамо да гледамо напријед.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана