Хрватскa поразила Србију у ватерполо дербију

ГС
Хрватскa поразила Србију у ватерполо дербију

ТОКИО - Ватерполисти Србије поражени су од Хрватске 14:12 (5:3, 1:1, 4:4, ) у дербију 4. кола Б групе Олимпијских игара у Токију.

Србија и Хрватска су до сада оствариле по двије побједе и пораз па се налазе у борби за друго мјесто, на чијој су диоби.

Хрватска је сјајно почела меч. Одбрана је дјеловала гранитно, а са друге стране, мрежу голмана Гојка Пијетловића, погађали су Маро Јоковић два пута и Андро Бушље, па је на семафору писало 3:0.

Филип Филиповић је успио да прекине нападачки пост Србије, али је већ у следећем нападу, Лука Лончар успио да погоди за 4:1. Недуго затим, послије још два пропуштена напада Србије, Пауло Обрадовић је погодио за великих 5:1.

У том тренутку дјеловало је да Хрватска сигурним завеслајима граби ка побиједи и пласману у четвртфинале. Међутим, изабраници Дејана Савића нису ни помишљали на предају. Успели су у режији Душка Пијетловића и Филипа Филиповића да смање на 3:5 до краја прве дионице.

Током другог квартала, Филип Филиповић је смањио на 4:5, али је Хрватску на плус два вратио Пауло Обрадовић, а већ почетком треће дионице, Анте Вукићевић је погодио за 7:4.

Никола Јакишић је погодио два пута за 6:7, Маро Јоковић одбио овај налет, али послије голова Душана Мандића и Стефана Митровића на семафору је писало 8:8. Хрватска је одговорила истом мером. Мини серију од 2:0, режирали су Пауло Обрадовић и Лука Букић.

Услиједила је посљедња деоница, а одмах на старту, Лука Букић је погодио за 11:8, Пуало Обрадовић за 12:8 и у том тренутку је било јасно да је питање побједника ријешено.

У посљедњем колу групне фазе, снаге ће одмерити Шпанија и Хрватска, Србија и Црна Гора, односно Аустралија и Казахстан. Шпанија, Хрватска, Србија и Црна Гора су у четвртфиналу, а остаје да се види какав ће бити распоред мјеста пред нокаут фазу такмичења. Из друге групе чекају - Италија, Мађарска, САД и Грчка.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана