Хиљаде људи поздравиле Луку Јовића на “Сантијаго Бернабеуу”: Најсрећнији дјечак на свијету

Глас Српске
Хиљаде људи поздравиле Луку Јовића на “Сантијаго Бернабеуу”: Најсрећнији дјечак на свијету

МАДРИД - Најсрећнији сам дјечак на свијету. Ово је прва реченица коју је изустио српски фудбалер Лука Јовић на представљању у Мадриду.

Момак из Бијељине јуче је и званично задужио дрес Реала и ставио параф на шестогодишњи уговор, а све након што је прошао медицинске прегледе.

У елегантном одијелу Јовић се обратио медијима након што обишао трофејну салу Реала, клуба који у својим витринама има 13 пехара Лиге шампиона. Предсједник Флорентино Перез представио га је као једног од најбољих нападача данашњице, али му и дао до знања да је дошао у највећи клуб свијета и да ће морати још више да ради него што је то чинио у Ајнтрахту. А Јовић није скидао осмијех са лица. Осмијех који говори да је самоувјерен и спреман да ријеши све задатке, а они су у Мадриду најтежи могући.

- У овом моменту сам најсрећнији дјечак на свијету. Учинићу све што је у мојој моћи да помогнем Реалу да побјеђује. Надам се да ћемо освојити све - рекао је Јовић.

Послије обраћања медијима изашао је на терен култног стадиона и представио се и навијачима, којих је било неколико хиљада. Дијелио је лопте, позирао фоторепортерима и на крају пољубио грб најтрофејнијег клуба, због чега је добио овације са трибина.

Да Реал није обичан клуб најбоље показује и то што су челници послали авион по младог нападача у Београд, а промоцији је присуствовала и амбасадорка Србије у Шпанији Катарина Лалић. Није много играча са ових простора носило дрес “лос бланкоса”, највише успјеха имао је Лука Модрић, а добро се памти гол Предрага Мијатовића којим је Реалу донио трофеј Лиге шампиона 1998. године. Његове ријечи и данас се веома поштују на “Бернабеуу”, о Јовићу је похвално говорио иако је поручио јавности  и навијачима да буду стрпљиви и не очекују од њега 30 голова у првој сезони.

Реал је куповином Јовића означио почетак нове ере. Послије њега стигао је Еден Азар који ће бити представљен у идућих неколико дана, а неминовно је да ће Зинедин Зидан морати да прода неколико играча како би “краљеви” испоштовали финансијски фер-плеј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана