Хамилтон седам пута шампион Ф1, а плаши се вожње по граду

B92
Foto: Skynews

Возач Формуле 1 Луис Хамилтон тврди да је вожња ван тркачке стазе једна од ствари која га плаши.

Седмоструки шампион Формуле 1 каже да ријетко вози на путевима због ризика да нешто крене наопако. Он такође сматра да су "гужве, зебра и раскрснице веома стресни по њега", пише Ванити Фер.

Овај 37-годишњак, који вози за Мерцедес од 2013. године, возио је прометним путевима на југу Француске за септембарско издање магазина, откривајуц́и да не воли прометне путеве.

"Превише је стресно за мене. Овај пут је луд. Толико тога се овде дешава. Гледајте, док смо на путу, све може да се деси", рекао је видно узнемирен Хамилтон.

Далеко је од тркалишта, где су путеви чистији, а брзине много вец́е. Али упркос свом страху, Хамилтон има завидну колекцију аутомобила и мотоцикала, укључујуц́и Мекларен П1, Ферари Леферари и мотоцикл МВ Агуста. Али он се углавном држи вожње електричног Мерцедеса ЕКЦ како би минимизирао штету коју спорт наноси животној средини.

Поред страха од вожње обичним путевима, Хамилтон се плаши и паукова. Рекао је да га путовања у Мелбурн на Велику награду Аустралије испуњавају страхом због дугогодишње фобије, која га наводи да тражи собе на вишим спратовима хотела како би избегао, како каже, одвратна створења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана