Хамилтон: Поносан на тим, морамо да сачувамо интегритет Ф1

Srna
Foto: Marca

ТОКИО- Возач Мерцедеса Британац Луис Хамилтон изјавио је да сви тимови морају да сачувају интегритет Формуле један, преносе британски медији.

"Скај спорт" је пренио да ниједна екипа Ф1 неће бити жестоко кажњена због кршења правила о ограничењу буџета у прошлој сезони, пошто су направљени само мањи прекршаји.

"Важно је због отворености да се све зна. Мора да се зна да би сачували интегритет спорта. И наравно да се казне они који су то радили. Јер правила постоје да би се поштовала", рекао је Хамилтон.

Међународна аутомобилска федерација (ФИА) је раније истраживала да ли је екипа Ред Була премашила ограничење буџета за прошлу сезону. Хамилтон је прошле сезоне на последњој трци у Абу Дабију остао без титуле, која је припала Холанђанину Максу Ферстапену из Ред Була.

"Сваки покушај да убрзате болид кошта. Ми смо то последњи пут прошле сезоне радили у Силверстону, а неки су наставили константно то да раде. И како онда да их победите. То није по правилима. Поносан сам на моју екипу, која је урадила сјајан посао у оквиру могућности које смо имали", закључио је Хамилтон.

Наредна трка у шампионату Ф1 биће одржана у недељу за Велику награду Јапана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана