Хамилтон побједио у трци за Велику награду Португала

Танјуг
Хамилтон побједио у трци за Велику награду Португала

БЕОГРАД - Возач Мерцедеса Луис Хамилтон побједник је данашње трке за Велику награду Португала у шампионату Формуле 1.

Хамилтон је стартовао са другог мјеста, али је послије “летећег старта” у седмом кругу, након што се сигурносно возило повукло са стазе због инцидента између Антонија Ђовинација и Кимија Раиконена, “пао” на треће мјесто, иза клупског колеге Валтерија Ботаса и Макса Ферштапена из Ред Була.

Британац је ипак врло брзо успио да се врати на друго мјесто, након што је Ферштапен направио грешку у 14. кривини на стази Алгарве, па је актуелни свјетски шампиона на стартном-циљном правцу претекао Холанђанина.

Потјера за Ботасом је такође кратко трајала, још једном је Хамилтон показао доминацију и претекао клупског колегу.

Од тог тренутка Хамилтон није испуштао предност, осим када је ишао на замјену пнеуматика, па је практично без икаквих проблема дошао до 97. тријумфа у каријери.

Друго мјесто заузео је Ферштапен, који је због боље замјене пнеуматика, односно краћег задржавања у боксу, успио да обиђе Ботаса, који је завршио трећи.

Најбржи круг трке одвезао је Ферштапен, али му је поништен због малог изласка са стазе у кривини 14, па је додатни бод добио Валтери Ботас.

Четврто мјесто заузео је Серхио Перес из Ред Була, а иза њега био је Ландо Норис из Мекларена.

Прву десеторицу комплетирали су Шарл Леклер из Ферарија, Естебан Окон и Фернандо Алонсо из Алпине, те Данијел Рикардо из Мекларена и Пјер Гасли из Алфа Таурија.

Хамилтон је водећи у генералном пласману са 69 бодова, а други је Ферштапен, који има 61.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана