Хамилтон добија забрану тркања у Ф1?

б92
Foto: АП

Британски возач Формуле 1 Луис Хамилтон могао би да буде одстрањен из трке за Велику награду Монака уколико не поступи према правилима. Разлог потенцијалне забране је начин који Хамилтон има на себи, а који није дозвољен према правилима ФИА.

Британац је писао молбу организаторима да олакшају правила о накиту, посебно оном перманентном, али ће, како ствари стоје, морати да попусти до краја мјесеца и трке у Кнежевини.

"Мислим да је непотребно уопште бавити се овим. Ја сам овде како бих био савезник овог спорта. Имамо веће проблеме са којима морамо да се боримо", изјавио је недавно Хамилтон на прес конференцији на коју је дошао са осам прстенова, три сата, четири огрлице и две минђуше.

Возач Мерцедеса је истакао да не може да уклони своје минђуше и прстен у носу, које носи и док се налази у болиду током трка.
Информације о потенцијалној забрани за Хамилтона донио је новинар "Скај спорта" Тед Кравиц.

"Скинуо је минђуше, али не може да извади пирсинг из носа и мислило се да ће проћи кроз мању медицинску процедуру како би то урадио. Међутим, сада, након што је добио две трке 'форе' (Мајами и Барселона), да то неће урадити. Он то не жели и не мисли да је нешто са чиме би ФИА требало да се бави, тако да изгледа да се рат између Хамилтона и ФИА наставља", навео је Кравиц и запитао се да ли ће Хамилтон само плаћати казне које буде добио у Монаку и наредним тркама.

Међутим, поменути новинар такође истиче могућност да ФИА правила примени на најстрожи могући начин.

"Хамилтон је рекао да ће платити све казне које добије, али није тако једноставно. Ако ФИА одлучи, они могу да забране Хамилтону да уопште изађе из пит-лејна на почетку тренинга у петак. Због тога ова ситуација може да постане изузетно гадна за трку до две", додао је Кравиц.

Са друге стране, први човјек Мерцедеса Тото Волф вјерује да ће ФИА и Луис пронаћи "добро рјешење".

"Оно што је било потребно је да се отвори дијалог између Луиса и Мохамеда (бин Сулајема, председника ФИА). Јасно је да су правила ту да би заштитила возаче, али нама су потребни и разноврсност и начин да се изразите, а знамо да је ово битно Луису. Без уласка у детаље и тога где би пирсинг требало да остане или не, ја сам сигуран да ће они доћи до договора", објаснио је Волф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана