Грајнерова може да се жали на казну због посједовања дроге

Танјуг
Foto: Танјуг

МОСКВА- Руски суд данас је одредио 25. октобар као датум за разматрање жалбе америчке кошкашице Бритни Грајнер на њену деветогодишњу затворску казну због посједовања дроге.

Грајнер, које је била осмоструки "ол стар” америчке WNBA лиге, центар и двоструки освајач златне олимпијске медаље, осуђена је 4. августа након што је полиција саопштила да је пронашла канистере за вејп са уљем канабиса у њеном пртљагу на московском аеродрому Шереметјево.

Суд московске области саопштио је да ће размотрити њену жалбу, преноси АП.

Грајнер је признала да је имала канистере у свом пртљагу, али је свједочила да их је нехотице спаковала у журби и да није имала злу намјеру.

Тим одбране Грајнерове дао је писмену изјаву да јој је канабис преписан за лијечење болова.

Додаје се да је њено фебруарско хапшење дошло у вријеме појачаних тензија између Москве и Вашингтона, само неколико дана прије него што је Русија послала трупе у Украјину.

АП подсећа да се у то вријеме, Бритни Грајнер, призната као један од највећих играча у историји WNBA, враћала у Русију, гдје је играла током несезонског дијела америчке лиге.

Деветогодишња казна била је, како додаје АП, близу максималних 10 година, а адвокати Грајнерове након пресуде су тврдили да је казна претјерана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана