Гонзалес: Ђоковић ће срушити све рекорде, али неће бити ГОАТ

Г.С.
Foto: Танјуг

Фернандо Гонзалес, некада пети тенисер свијета, уверен је да ће Новак Ђоковић на крају имати највише гренд слем трофеја.

Чилеанац, који је у каријери освојио три титуле и играо финале Аустралијан опена 2007. године, вјерује да је свјетски број један у предности над Федерером и Надалом.

"Пре десет година, идеја да неко може да освоји десет гренд слем титула била је невероватна, асада имамо тројицу са по 20, то је сјајно", рекао је Чилеаанац.

Он је фасциниран посебно тиме како Новак обара рекорде последњих сезона.

"У смислу бројева, сигуран сам да ће Новак имати највише слемова, можда и најбољу статистику, али за мене постоје и други фактори који одређују ко је најбољи. Новак руши све рекорде и изгледа да ће то наставити да ради још добар број година", убијеђен је Гонзалес.

И поред тога, он каже да је његов омиљени играч и даље Роџер Федерер.

"Код мене је тако, не можете рећи, овак момак има највише титула и он је најбољи. Можете да их изабарете по томе како свако од њих игра, а у том случају ја више волим Роџера. Његов једноручни бекхенд, сервис-волеј и стил су класични. Кад гледате Новака, делује да никад неће промашити, Рафа трчи свуда, иако га све боли, тако да је тешко рећи ко је највећи", закључио је Гонзалес.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана