Година живота Немање Мајдова

Милан Зубовић
Година живота Немање Мајдова

Бразилија - Као на производној траци нижу се медаље Немање Мајдова са великих такмичења ове године.

Нова је освојена у Бразилу и то бронзана, која је трећа у 2019. години.

Златима са гренд слемова из Маракеша и Бакуа и сребру из Хохота са гран прија додао је бронзу са гренд слема из Бразилије, мада је “најтежа” бронзана са Свјетског првенства из Јапана.

Момак родом из Источног Сарајева, који наступа под заставом Србије, у категорији до 90 килограма стигао је до медаље побједом над Швеђанином Маркусом Ниманом на три казне 42 секунде прије истека предвиђена четири минута борбе.

- Медаља са гренд слема у Бразилу пета је ове године са ИЈФ тура и потврђује да је ми је ово година живота, те да сам у најбољој форми јер сам једини џудиста на свијету који има пет медаља са ИЈФ турнира - изјавио је Мајдов за “Глас Српске”.

Зарадио је нових 500 бодова за олимпијску ранг-листи и на сјајном је путу да обезбиједи учешће на Играма у Токију идуће године.

Тренутно је шести на свјетској ранг-листи са 4.729 бодова, а испред њега су Мамадали Мехдијев (Азербејџан, 4.850), Иван Силва Моралес (Куба, 4.995), Ноел ван Т Енд (Холандија, 5,463), Кристијан Тот (Мађарска, 5.510) и Николоз Шеразадишвили (Шпанија, 7.255).

- Послије Свјетског првенства, гдје сам направио чудо, узео сам малу паузу јер сам желио да се мало одморим пошто кољено није 100 одсто опорављено. Отишао сам у Бразил због бодова за Олимпијске игре и циљ ми је да останем у норми. Био сам мало психички уморан, са ситним повредама и нисам био у пуном интензитету тренинга и максималној форми, али сам направио одличне мечеве и дошао до велике медаље и још већих 500 бодова. Задовољан сам, али не и презадовољан јер нисам стигао до злата, мада је у овим околностима било тешко изборити медаљу кроз тешке мечеве. Чекају ме наступи на неколико гран прија и гренд слемова који носе бодове за Токио, тако да ми је сада најбитније да останем здрав и сачувам кољено, те изборим ОИ, и све ће бити циљано ка томе - истакао је Мајдов.

Турнир у Бразилу почео је побједом над Украјинцем Квеџавом Набалијем захватом за ипон послије 3:38 минута, да би био поражен у четвртфиналу на златан бод послије 5:47 минута од представника Турске Михаела Озерлера, који се некада звао Михаил Зганг.

Ријеч је о Словенцу који је промијенио држављанство и сада брани боје Турске.

Озерлер је у Бразилу, као и Мајдов, освојио бронзану медаљу, пошто је на златан бод послије треће казне побиједио Италијана Николаса Мунгаија.

Послије тешке и изједначене борбе захватом на вазари у репесажу савладао је (1:0) Роберта Флорентина из Доминиканске Републике, што га је одвело у борбу за медаљу.

Златну медаљу освојио је Грузин са шпанским пасошем Николоз Шеразадишвили, који је савладао у финалу Бразилца Ивана Силву Моралеса.

 

500
бодова освојио за олимпијску ранг-листи

5
медаља ове године

6.
на свјетској ранг-листи

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана