Гилберт: Ђоковић је фаворит, Кирјос може да изненади

Танјуг
Гилберт: Ђоковић је фаворит, Кирјос може да изненади

ЛОНДОН - Прослављени амерички тенисер Бред Гилберт изјавио је да је Новак Ђоковић главни фаворит за освајање титуле на предстојећем Вимблдону, преноси И-Ес-Пи-Ен (ЕСПН).

Ђоковић брани титулу у Лондону, а освојио је последња три Вимблдона. Српски тенисер је укупно шест пута тријумфовао на Отвореном првенству Енглеске.

Амерички медији тврде да је Ђоковић у последњих неколико година апсолутни фаворит на Вимблдону, пошто Роџер Федерер више није у конкуренцији за титуле.

"Ђоковић је главни фаворит. Прошле године бих га изабрао као првака без премца, али ове године није играо тако добро, мада је и даље најбољи играч на трави. Наравно, то не мора ништа да значи, јер је Рафаел Надал стигао после сјајне серије турнира и на пола пута је да освоји календарски гренд слем. Ако прође прву недељу, Надал је дефинитивно у игри", рекао је Гилберт.

Он је истакао да би аустралијски тенисер Ник Кирјос могао да буде пријатно изненађење на Вимблдону.

"Он је мој трећи фаворит, јер су остали носиоци рањиви на трави. Има добар сервис и немојте да будете шокирани ако не стигне до полуфинала или финала", навео је Гилберт.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана