Гасол се враћа на мјесто гдје је све почело

Агенције
Гасол се враћа на мјесто гдје је све почело

БАРСЕЛОНА - Шпански кошаркаш Пау Гасол не искључује опцију да ове године потпише уговор са Барселоном.

Старији од браће Гасол већ је у позним играчким годинама и са својих 38 пензија је на видику, међутим, прије него што заврши каријеру, могао би да се врати тамо гдје се винуо у небеса, у Барселону, са којом је био шампион Шпаније 1999. и 2001. године када је славио у Купу краља.

- То је атрактивна и занимљива идеја. Још откако сам напустио Барселону како бих прешао у Мемфис размишљам о томе. Мој брат Марк у посљедње вријеме говори како би волио каријеру да заврши у Ђирони, јер она за њега значи колико и Барса за мене. Видјећемо, можда успијем, можда не. Привлачи ме, али желим и даље да се такмичим са најбољим кошаркашима свијета - казао је Гасол.

Шпанац је и амбасадор Кошаркашког клуба Барселона на територији САД. Од јесени нема ангажмана, а тај период искористио је да се опорави од повреде стопала. Рођен је у Барселони за коју је играо од 1998. године до 2001. када је прешао у Мемфис (2001-08), потом био члан ЛА Лејкерса (2008-14), Чикага (2014-16), Сан Антонија (2016-19) и Милвокија (2019). Једине двије титуле освојио је са Лејкерсима 2009. и 2010. године гдје је играо са трагично настрадалим Кобијем Брајантом, а описао је свој први сусрет са њим.

- Након што сам завршио медицински преглед у Лос Анђелесу придружио сам се екипи која је била у Вашингтону. Није требало да играм ту утакмицу јер нисам имао прилику да тренирам са екипом. Коби ми је писао поруке од момента када сам трејдован. Рекао ми је да, када дођем у Вашингтон, да хоће да ме посјети у соби. Да ми пожели добродошлицу. Одговорио сам му да је све у реду, да ће бити касно, негдје око 1.30 иза поноћи и да можемо ујутру да попричамо. А, он ми је рекао “Не, не, долазим”. Дошао је, био сам позитивно изненађен, и рекао ми је да је срећан и узбуђен што сам дошао, али и да жели да освојимо титулу. Од почетка ми је послао поруку какав је. Овдје смо да освојимо титулу. Ту је показао какав је лидер - рекао је Гасол.

Акција са Надалом

Гасол је потресен стањем у Шпанији због пандемије и заједно са Рафаелом Надалом покренуо је акцију прикупљања средстава за борбу са “ковидом 19”.

- Једна прича из Шпаније посебно ме потресла. У једном од најпосјећенијих дијелова Мадрида налази се тржни центар “Ледена палата”. То је велики тржни центар са доста мањих радњи и ресторана, а главна атракција му је огромно клизалиште. Данас, цијели тржни центар је празан, а Шпанци су под наредбом да остану код куће. Клизалиште је, у међувремену, постало мртвачница. Размислите о томе када спомињете ригорозне државне мјере које су неопходне - изјавио је Гасол.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана