Фудбалерка пронађена мртва на дну језера

index.hr
Фудбалерка пронађена мртва на дну језера

Флоријана Исмаили, 24-годишња фудбалерка Јанг Бојса и швајцарска репрезентативка, пронађена је на дну језера Комо након што је нестала прије три дана.

Скочила је с чамца у језеро Ку Италији како би се расхладила за вријеме одмора. На том је дијелу језеро дубоко око 200 метара, а пријатељица ју је чекала и дозивала.

“Помислила сам како ме жељела преплашити и да ће се изненада појавити с друге стране брода”, рекла је Флоријанина пријатељица па додала: ''Вриштала сам и звала њено име, а онда сам назвала хитну службу.”

Полиција и ватрогасци одмах су кренули у потрагу за фудбалерком и након три дана стигле су најцрње вијести.

“Претражили смо подручје два километра од мјеста на којем је Флоријана задњи пут виђена. Помоћи ће и хеликоптери и рониоци”, рекао је шеф акције спашавања Ђузепе Камасау након првог дана истраге па истакао:

“Језеро Комо је подмукло, има јаке струје под мирним водама.”

Исмаили је капитенка Јанг Бојса, албанског је поријекла, а прошле сезоне постигла је седам голова и била најбољи стријелац екипе. За Швајцарску је уписала 33 наступа, а посљедњи прије свега двије седмице. Била је и дио састава на Свјетском првенству 2015., али није улазила у игру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана