Фудбалери Реала у другом колу Лиге шампиона гостују у Менхенгладбаху: На поправни са Азаром

Г.С.
Фудбалери Реала у другом колу Лиге шампиона гостују у Менхенгладбаху: На поправни са Азаром

МЕНХЕНГЛАДБАХ - Фудбалери Реала у другом колу Лиге шампиона биће на поправном испиту против Борусије у Менхенгладбаху, а полагаће га јачи за Едена Азара.

Белгијанац ће након дужег времена бити у конкуренцији за тим у утакмици која се игра вечерас од 21 час и у којој Мадриђани немају права на кикс након шокантног домаћег пораза од Шахтјора.

Најскупљи играч у историји Реала прошле сезоне је имао много проблема са повредама, које су га спутавале да покаже игре из времена када је носио дрес Челзија. Очекивало се да у новој кампањи Белгијанац покаже зашто је плаћен 100.000.000 евра, међутим, поново су повреде избациле из ритма луцидног офанзивног везисту.

Азара, којег нема од почетка сезоне, тренер Зинедин Зидан уврстио је у конкуренцију за меч друге рунде елите. Дуел је веома важан за Мадриђане, који су на старту направили неочекивани кикс, па би неуспјех против “колтова” могао бити фаталан за најтрофејнији клуб у Европи.

Оно што је за “краљеве” јако битно је да су поменути пораз од украјинског састава успјешно пребољели и у “ел класику” се вратили на побједнички пут.

Занимљиво је да Борусија и Реал никада нису одмјерили снаге у друштву најбољих. Године 1985. су играли у оквиру Купа УЕФА и тада су Нијемци код куће славили са 5:1, да би Шпанци прошли даље захваљујући домаћем тријумфу од 4:0. Нешто раније, 1976. године, Реал је опет прошао даље у двомечу Купа побједника купова, пошто је након 2:2 на страни, код куће одиграо 1:1.

Актуелни шампион Европе, Бајерн ће након рутинске побједе над Атлетиком (4:0) покушати да настави серију побједа у Москви, гдје га очекује битка против Локомотиве (18.55).

Занимљиви дуели се очекују у Бергаму, гдје ће Атланта угостити Ајакс, односно Марсељу, у који стиже Манчестер сити.

Парови другог кола, уторак: Локомотива - Бајерн (18.55 часова), Шахтјор - Интер (18.55), Аталанта - Ајакс (21), Атлетико - Салцбург (21), Борусија Менхенгладбах - Реал (21), Порто - Олимпијакос (21), Ливерпул - Митјиланд (21), Марсељ - Манчестер сити (21).

Оговарање на клупи

Да у Реалу има незадовољних играча и није нека новост. Али да појединци јавно оговарају тренера Зинедина Зидана, свакако јесте несвакидашњи детаљ. То се, наиме, догодило пред почетак “ел класика”, када је главну ријеч имао Иско. Шпански медији су пренијели да је рекао сљедеће:

- Када играм, изведе ме на полувремену или најкасније послије сат времена. Када сам резерва, убаци ме у 80. минуту да играм десет минута - незадовољан је био Иско.

И док је он кукао, српски нападач Лука Јовић је био у свом свијету, играо се телефоном и није обраћао пажњу на то шта прича његов саиграч.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана