Фудбалери Премијер лиге формирали фонд за помоћ здравству

Танјуг
Фудбалери Премијер лиге формирали фонд за помоћ здравству

ЛОНДОН - Фудбалери Премијер лиге покренули су добротворну акцију како би приклупили новчана средства за помоћ британском Националном здравственом систему у борби против пандемије вируса корона.

Како се наводи у саопштењу групе играча, током посљедње седмице одржали су неколико разговора, који су за циљ имали стварање фонда који би могао да помогне свима којима је то потребно током кризе са вирусом Kовидом 19.

"Ово је тешко вријеме за наш здравствени систем и наша група је спремна да помогне колико може. Играчи из свих тимова Премијер лиге су радили на овој инцијативи коју смо назвали "ИграчиЗаједно", а циљ нам је да новац донирамо брзо и онима којима највише треба. Добровољно помажемо и овде су сви играчи заједно и не постоје никакве разлике у клубовима. Надамо се да ћемо, као и многи други у нашој земљи, успјети да направимо разлику“, стоји у саопштењу.

Међу фудбалерима који су подијелили ово саопштење путем Твитера су капитени Ливерпула, Тотенхема и Манчестер Јунајтеда Џордан Хендерсон, Хари Кејн и Хари Мегвајер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана