Филаделфија изборила мајсторицу са Атлантом, повреда Богдановића

ГС
Филаделфија изборила мајсторицу са Атлантом, повреда Богдановића

Кошаркаши Филаделфије су на гостовању надиграли Атланту са 104:99 и дошли до новог изједначења од 3:3 у побједама, па ће се о пласману у полуфинале одлучивати у седмом мечу на њиховом терену у Фарго центру.

Српски интернационалац Богдан Богдановић повриједио је кољено и изашао из игре у посљедњем дијелу утакмице.

Тим Нејта Мекмилана је одлично ушао у мећ и у првој четвритни стекао двоцифрену предност са 20:8, па се учинило да ће постићи највећи успјех у посљедњих неколико година и после два брејка изборити пласман у финале Источне конференције.

Филаделфија је ипак у наставку успјела да смањи разлику да би на почетку другог полувремена начинила резултатски преокрет, преузела вођство и мећ увела у неизвјесну завршницу. 

О самом финишу меча, на пар минута пре краја, Атланта је предност гостију смањила на само један поен али је тада дошло до прекида меча јер је у дворани нестало свјетла.

Прекид је домаћине очигледно избацио из ритма јер у наставку нису успјели да зауставе гостујући тим предвођен Сетом Каријем и Џоелом Ембидом.

Кари је био најефикаснији у побједничком тиму са 24 постигнута поена, а убацио је укупно шест тројки из девет покушаја. И Тобијас Харис је постигао 24 поена, а Џоел Ембид је додао 22 уз 13 скокова.

Најефикаснији играч меча био је Тре Јанг са 34 постигнута поена уз 12 асистенција, али је то слаба утежа за Атланту. Кевин Ертер је убацио 17, Данило Галинари 16, а Клинт Капела 14 поена.

Богдана Богдановића није најбоље служио шут па је меч завршио са свега седам поена, а убацио је само једну тројку из шест покушаја. Почетком четвртог дела меча напустио је терен и више се није враћао у игру а из клуба су послије меча саопштили да је имао болове у десном колену и рано је за процијене хоће ли бити спреман за мајсторицу.

Одлучујући дуел Филаделфије и Атланте играће се у ноћи између недјеље и понедјељка у два сата иза поноћи по нашем времену, у Фарго центру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана