Ферстапен о сумњивом потезу: То је право тркање

B92
Ферстапен о сумњивом потезу: То је право тркање

Возач Ред Була Макс Ферстапен рекао је да послије лошег старта у трци Формуле 1 за Велику награду Аустрије није могао да замисли да ће побједити.

“Послије онаквог старта мислио сам да је трка готова, али наставио сам да се борим. Имао сам проблема са гумама, али послије одласка у бокс и замјене гума, летио сам, имали смо прави темпо да обиђем Леклера. Изузетно сам срећан и због екипе и због Хонде”, рекао је Ферстапен послије трке.

Ферстапен није добро стартовао, изгубио је неколико позиција, али се добром вожњом вратио у трку, а у 69. кругу обишао је возача Ферарија Шарла Леклера, који је до тада без проблема чувао прво мјесто. У завршници трке саопштено је да ће редари процијенити да ли је Ферстапен на дозвољени начин обишао Леклера.

То је право тркање, иначе би требало да останемо код куће. Ако овакве ствари нису дозвољене, онда нема сврхе остати у Формули 1”, навео је Ферстапен, послије шесте побједе у каријери.

Леклер је рекао да је трка била добра, али да му је криво што није побједио.

“Оставићемо редарима да одлуче, али за мене је ситуација јасна, не знам како је изгледало другима са стране. Био сам са спољне стране, баш као и круг прије тога, било је у реду јер је оставио простор за излазак у кривини, али није у наредном кругу, па је дошло до контакта, морао сам да одем широко и нисам имао другу шансу да га обиђем”, рекао је Леклер.

Треће мјесто заузео је возач Мерцедеса Валтери Ботас.

“Добро смо стартовали, било је мало теже него што смо очекивали, посебно са прегревањем мотора, орали смо да пазимо на температуру, али освојили смо бодове. Имали смо добар темпо, није било много разлике, али нисмо могли да сустигнемо противнике док смо управљали темепратуром”, навео је Ботас.

Наредна трка у шампионату вози се 14. јула за Велику награду Велике Британије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана