Фернандо Алонсо доживио стравичан судар

Агенције
Фернандо Алонсо доживио стравичан судар

Легендарни шпански возач Фернандо Алонсо доживио је стравичан судар на тренингу уочи трке Индy 500.

Алонсо је током тренинга изгубио контролу над болидом и при пуној брзини ударио најприје у један, а онда и у други зид.

Удар је изгледао стравично, али се славни Шпанац извукао без тежих повреда. Сам је изашао из смрсканог болида те је одмах пребачен на додатне претраге у болницу. Тамо је утврђено да осим неколико огреботина Алонсо нема тежих повреда.

Овај 38-годишњи возач након дуге и успјешне каријере у Формули 1 жели освојити све и на другим нивоима аутомобилистичких спортова, односно жели заокружити ''свето тројство''.

Само један пилот успио је у аутомобилском свијету освојити чувени возачки хат-трицк - Велику награду Монте Карла, 24 сата Ле Манса и Индианаполис 500.

“Свето тројство” ауто-мото свијета, како му тепају, дохватио је легендарни Британац, данас покојни Грем Хил, којем је то пошло за руком шездесетих и седамдесетих година прошлог вијека. Многи љубитељи овог елитног спорта рећи ће да је то било најљепше вријеме аутомобилизма.

Фернандо Алонсо има прилику поновити Хилов успјех у 38. години. Шпанац је спреман учинити све како би се додао на попис великана којег је већ ионако дио. Алонсо је двоструки првак Формуле 1 (2005. и 2006. године), а “бесмртан” је постао лани када се пензионисао и напустио Ф1, а потом одмах славио на трци 24 сата Ле Манса.

Наравно, прије тога је у 17 година дугој каријери двапут освајао ВН Монте Карла.

Недостаје му само Индианаполис 500.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана