Ферарију припале хаотичне квалификације за Велику награду Монака

ГС
Foto: Aгенције

Чарлс Леклерк (Ферари) почеће недјељну утрку Свјетског првенства Формуле 1 у Монте Карлу с првог мјеста након што је у квалификацијама побиједио тимског колегу Карлоса Сеинза из Шпаније.

Фераријеви возачи су такође доминирали на тренинзима, Леклерк је добио прва два, тек га је у трећем претекао Мексиканац Серхио Перез (Ред Бул), који се у  квалификацијама прије уласка у чувени тунел забио у заштитну ограде, а Сеинз се потом забио у њега.

Квалификације су прекинуте црвеном заставом због оба заглављена болида, тако да је на снази ​​био редослијед прије тога, с оба Ред Була иза Леклерка и Сеинза. Свјетски првак и лидер у зброју сезоне Холандија Макс Ферштпен (Ред Бул) завршио је квалификације на четвртом мјесту, као и све тренинге.
Из трећег реда стартаће Британци Ландо Норис (МекЛарен) и Џорџ Расел (Мерцедес), док ће из четвртог кренути шпански ветеран Фернандо Алонсо (Алпин) и бивши свјетски првак Британац Луис Хамилтон (Мерцедес).
Прије класичне уличне утрке у кнежевини Монако, Ферштапен има шест бодова предности пред Леклерком. Утрка за ВН Монака је у недјељу у 15 часова, преноси Index.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана